Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Telemannkantate

17. april 2017 kl.11:00
Bragernes kirke

Georg Philipp Telemann: Triumpherende Versöhner, tritt aus definer Kluft hervor (kantate)

Høymesse på 2. påskedag: Telemannkantaten Triumpherende Versöhner, tritt aus definer Kluft hervor

Medvirkende

Kantorene Jørn Fevang og Anders E. Dahl

Kontratenor Daniel Sæther

Nina Marie Førisdal, barokkfiolin

Anne Stine Dahl, barokkcello

Sokneprest Lars Skagestad

Om Telemann

Georg Philipp Telemann (født 1681 i Magdeburg, død 1767 i Hamburg) var en tysk barokkomponist som gjennom sine komposisjoner og sitt musikksyn formidlet nye impulser og satte et sterkt preg på musikkverdenen i første halvdel av 1700-tallet.

Telemann er sannsynligvis den mest produktive komponisten i europeisk musikkhistorie, i det minste bedømt etter det som er bevart etter ham. Johann Sebastian Bach og Antonio Vivaldi var Telemanns samtidige, og han var en livslang venn av Georg Friedrich Händel. Bach regnes idag som den største komponisten, men i deres levetid var Telemann den mest kjente.

Telemann lærte stort sett musikk gjennom selvstudium. De første suksessene som komponist fikk han mens han var jusstudent ved universitetet i Leipzig. Her grunnla han amatørorkestre og ledet operaoppføringer, og ble tilslutt musikkdirektør ved universitetskirken. Etter korte ansettelser ved hoffene i Sorau og Eisenach ble Telemann musikkdirektør for byen Frankfurt am Main i 1712. Han var samtidig kapellmester ved to kirker og publiserte musikken sin på eget forlag. Fra 1721 var han ansatt som Cantor Johannei og Director Musices i Hamburg, noen av Tysklands mest prestisjefylte musikkposter, og litt senere overtok han ledelsen for byens opera.

Detaljer

Dato
17. april 2017
Tid
11:00
Kategorier for Arrangement
,

Region

Vestfold og Buskerud

Arrangør

Bragernes menighet

Arena

Bragernes kirke
Cappelens gate 9
Drammen, 3016 Norge
+ Google Map