Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Sola Gratia

5. april 2017 kl.11:00 - 20:00
|Andre datoer (Se alle)
Drammen museum

Sola Gratia er latinsk og betyr Nåden alene. Utstillingen viser et utvalg inventar fra kirker og da med hovedvekt på tiden etter reformasjonen (fra 1537) men det er også unike objekter fra før-reformatorisk tid.

Henrik Sørensen, « Den unge Kristus», Altertavle bestående av seks paneler. 1955-1958. Holmsbu Billedgalleri Henrik Sørensens amlinger. (Foto: B. Johnsen ©Drammens Museum)

Åpningstider

Mandag – fredag 11-15
Onsdag:  11 – 20
Lørdag og søndag: 11 – 17

Om utstillingen

Utstillingens kurator er kunsthistoriker Ingvild Pharo.

Utstillingen omfatter prekestoler, altertavler, døpefonter, portretter, malerier og kirketekstiler. Sola Gratia er en utstilling der kirke, kunst og historie speiler utvikling og nyskapning.

Sola Gratia  er produsert av Agder & Telemark bispedømme og Tunsberg bispedømme. Utstillingen vises også i Telemarksgalleriet på Notodden 30.9-17.12.

Henrik Sørensen

Altertavlen til Henrik Sørensen – Den unge Kristus – er et av utstillingsobjektene til Sola Gratia – Kunst og kirke i 500 år.

Sørensens Kristusbilder brøt sterkt med tradisjonen. Norsk kunstnerleksikon skriver at han skildrer den milde Kristus, skjeggløs og høyreist, som med åpne armer vil favne hele menneskeheten. Sørensen laget også altertavler til Vinje kirke (1932), Notodden kirke (1938), Steinkjer kirke (1952), Hamar domkirke (1954) og krematoriet i Ålesund (1956) og Lillestrøm kirke. Både i Notodden og på Hamar malte han en tilsvarende ung Kristus som i Linköping. 8kilde: Wikipedia)

Lucas Cranach

Lucas Cranach den eldre sitt maleri La de små barn komme til meg – som har hengt i Larvik kirke i 330 år – inngår også i utstillingen.

Cranach (1472-1553) var en betydningsfull tysk renessansekunstner.

Størstedelen av sin karriere var Cranach ansatt hos de saksiske kurfyrstene, og ble som hoffmaler kjent for sine portretter av tyske prinser. Cranach ble en ivrig protestant, og malte lederne av den tyske reformasjonen. Dessuten malte han religiøse motiver, først i den katolske tradisjonen, men forsøkte senere å finne nye måter å framstille lutherske religiøse temaer i sin kunst. (kilde Wikipedia)

Mer informasjon

http://drammens.museum.no/utstillinger/sola-gratia

Detaljer

Dato
5. april 2017
Tid
11:00 - 20:00
Kategori for Arrangement

Region

Vestfold og Buskerud

Arrangør

Drammen museum i samarbeid med Agder & Telemark og Tunsberg bispedømme

Arena

Drammen museum
Konnerudgt. 7
Drammen, 3045 Norge
+ Google Map