Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Pilegrimsvandring i Oslo sentrum

3. april 2017
|Andre datoer (Se alle)

Følg pilegrimsleden fra Middelalderparken til Gamle Aker kirke og Pilegrimssenter Oslo, en vandring på 4 km gjennom byens historie.

Arrangement Navigasjon

Pilegrimsvandringi Oslo Sentrum

I tillegg til de datoene som er lagt inn i Påske og pasjonskalenderen er Pilegrimsvandringi Oslo Sentrum mulig å oppleve alle øvrige dager i perioden fra 2.4 til 4.6.

Dersom du ønsker å laste ned kartet, trykk denne lenken: http://oslo.pilegrimsleden.no/no/nyheter/ga-varen-i-mte-i-oslo-pa-pilegrimsleden

Følg pilegrimsleden, fra Middelalderparken til Gamle Aker kirke og Pilegrimssenter Oslo, en vandring på 4 km gjennom byens historie (prikket lilla linje på kartet over).

1) Milesteinen, startstedet på pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim, i Middelalderparken i Gamlebyen. Den står ved ruinene av Clemenskirken, soknekirke i middelalderen og bygget på 1130-tallet. I dag er den Oslos tusenårssted.

2) Ruinene av Hallvardskatedralen, viktigste helligsted og religiøse sentrum for østlandsområdet gjennom 500 år. Her stod St. Hallvards skrin. St.Hallvard er skytshelgen for byen Oslo. Hans dødsdag er 15. mai og dagen feires som Oslo bys dag.

3) Brinken er en veistubb som følger terrenget og som trolig kan spores tilbake til middelalder, datidens ferdselsåre til Gamle Aker kirke og Akershus gikk her. – I middelalder stod havet 3m høyere enn i dag, dekket det meste av dagens Grønland og deler av Grünerløkka.

4) Botanisk hage. Her ligger Tøyen gård med røtter tilbake til middelalderen.

5) Akers bro. I Kongesagaene nevnes Akerselva som Frysja. Den såkalte Frysja-brua lå i dette området.

6) Gamle Aker kirke er eldste stående bygning i Oslo, bygget på midten av 1100-tallet, etter modell av Hallvardskatedralen. Nede rundt basen på sidekapellets utside ser du en orm som biter seg selv i halen om du har et skarpt blikk.

Her ligger også Pilegrimssenter Oslo.

Detaljer

Dato
3. april 2017
Kategori for Arrangement