Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Påskesalmene minutt for minutt

23. april 2017 kl.11:00
Holmlia kirke

Alle påskesalmene i Norsk salmebok synges sammen med musikere og sangere.

 

 

Medvirkende

Svein Egil Skotte, blokkfløyte

Elin Kurverud, trompet

Hans Olav Baden, orgel

prosjektkor

solister

barnekoret NaBaGo Pluss

Om Norsk salmebok

Den nye utgaven har 899 salmenummer. Den har melodi til samtlige tekster, og ca 50 salmer har firstemmig sats. Dessuten består nr. 900-991 av liturgiske ledd og omkved til bibelske salmer. Det er én felles bok for både bokmåls- og nynorskmenigheter.

Salmeboka har større sjangerbredde enn tidligere salmebøker i Den norske kirke – og rommer den kjente og kjære salmeskatten så vel som nye salmer fra inn- og utland. Utvalget vitner om at kirken samtizart.dig er grunnfestet i lokalmiljøet og i et verdensvidt fellesskap. Boka har undertittelen «For kirke og hjem» og er en sann skattkiste for både voksne og barn.

535 nummer i den nye boka er videreført fra Norsk Salmebok (1985), og 124 nummer kommer fra Salmer 1997. 240 salmer er nye, flere av dem fra søsterkirker i andre verdensdeler, men også nyskrevne norske salmer og noen salmer på samisk og kvensk. Salmeboka inneholder i tillegg hele Norsk bønnebok 2013, inkludert katekisme og noen enkle liturgier. (kilde Eide Forlag)

Blant komponistene er en lang rekke av de mest toneangivende komponistene i vår musikkhistorie. Et eksempel her er komponisten Wolfgang Amadeus Mozart.

Dert samme gjelder for en lang rekke av våre forfattere og lyrikere. Et eksempel her er forfatteren Edvard Hoem.

 

Detaljer

Dato
23. april 2017
Tid
11:00
Kategorier for Arrangement
,

Region

Oslo og Akershus

Arrangør

Holmlia menighet

Arena

Holmlia kirke
Ravnåsveien 28
Oslo, 1254 Norge
+ Google Map