Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Emma & Edvard – Kjærlighet i ensomhetens tid

2. april 2017 kl.10:00 - 16:00
|Andre datoer (Se alle)
Munchmuseet

For første gang stilles Edvard Munchs kunst ut sammen med en omfattende videoinstallasjon. Madame B (2014) er skapt av Michelle Williams Gamaker .

 

Om utstillingen

Emma Bovarys hang til romantiske drømmerier fører henne ut i ekteskapelig utroskap og ender i tragedie i Flauberts banebrytende roman Madame Bovary. I et audiovisuelt samspill mellom Munchs kunst og Flauberts tekst kan vi se overraskende forbindelser og få nye perspektiver på de respektive verkene, og – hvis man lar det skje – også på egne liv og omstendigheter. Emma og Edvard har begge problemer med det andre kjønn, og deres ensomhet har mange lag. Munchmuseet griper fatt i tomhet, fantasier, ensomhet, uro, desperasjon og fortrengning i Emma & Edvard – Kjærlighet i ensomhetens tid.

For første gang stilles Edvard Munchs kunst ut sammen med en omfattende videoinstallasjon. Madame B (2014) er skapt av Michelle Williams Gamaker og den internasjonalt anerkjente kulturteoretikeren, kunstneren og kuratoren Mieke Bal, som også er utstillingens kurator.

Madame B er en moderne tolkning av Flauberts roman fra 1856. Ved å sette Edvard Munchs verk og videoinstallasjonene i samspill fremheves Munchs modernitet. Gjennom denne konfrontasjonen blir vi oppfordret til å reflektere over hvordan vi ser på hverandre i sosiale sammenhenger.

 

Påske og pasjon 2015

Lyrikeren Endre Ruset opplevde i 2015 maleriet Golgata i utstillingen Melgaard + Munch på Munchmuseet. Han skrev deretter diktet «Golgata» av Munch:

 

«Golgata» av Munch

 

Ei mast

Et mannskap

som stormer mot masta

Et hav

Bølger som

reiser seg opp av havet

Bølgene er mannskapet

som løper i dekning

for bølgene

Mannskapet er bølgene

i ferd med å sluke

mannskapet

En skipper

med knoklete ansikt

svever under vann

 

(Rusets tekst inngikk i forfatterkonseptet 7 – 7; http://2015.paskeogpasjon.no/2161)

Detaljer

Dato
2. april 2017
Tid
10:00 - 16:00
Kategorier for Arrangement
,
Website
http://munchmuseet.no/utstillinger

Region

Oslo og Akershus

Arrangør

Munchmuseet

Arena

Munchmuseet
Tøyengata 53
Oslo, 0578 Norge
+ Google Map