Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Korsvandring

14. april 2017 kl.16:00
Jernbanetorget, Oslos gater og Trefoldighetskirken

Ved hver stasjon hører vi Jesu lidelseshistorie fra Markusevangeliet lest av Thea Stabell.

Vi starter vandringen på Jernbanetorget på langfredag 14. april 2017 kl 16

I solidaritet med alle som lider bærer vi korset gjenom byen: Velkommen til å delta

Korsvandring på Langfredag er en påsketradisjon verden rundt. I Oslo fyller Karl Johans gate rollen som Via Dolorosa når Kirkens Bymisjon inviterer til solidaritetsvandring til minne om Jesu siste vandring gjennom Jerusalems gater. Prosesjonen går fra Oslo S via blant annet Stortinget og Høyesterett før den ender ved Trefoldighetskirken.

I denne byen bor det mennesker som følger et mangfold av trosretninger og livssyn. Når vi  bærer  korset gjennom byens gater, bærer vi det ikke høyt hevet for å overbevise noen om at vi tror på det eneste rette. Vi bærer det ydmykt mellom oss og følger i sporene etter Jesus, han som vandret blant fattige og utstøtte. Sammen med ham bærer vi korset i bønn og solidaritet med forfulgte, undertrykte og lidende mennesker i denne byen og i verden.

Konsert  i New Orleans-tradisjon

Vandringen avsluttes med konsert i Trefoldighetskirken (gratis). Pianisten Ivar Andresen sammen med gateprest Carl Petter Opsahl spiller påskemusikk i New Orleans-tradisjon.

Ivar Andresen er en institusjon i norsk jazzhistorie, som siden 1950-tallet har spilt med musikere som Rowland Greenberg og Bjarne Nerem. Gateprest og musiker Carl Petter Opsahl er en av Norges fremste formidlere av New Orleans-musikk og er æresborger av den kjente byen.

Detaljer

Dato
14. april 2017
Tid
16:00
Kategorier for Arrangement
,

Region

Oslo og Akershus

Arrangør

Kirkens bymisjon

Arena

Jernbanetorget, Oslos gater og Trefoldighetskirken
Jernbanetorget 1
Oslo, 0154 Norge
+ Google Map