Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Haydn: Jesu syv siste ord på korset

2. april 2017 kl.15:30
Kongsberg kirke

Engegårdkvartetten fremfører Jesu syv ord på korset av Joseph Haydn. Syv satser bygget over skriftsteder i Bibelen, en sats for hvert av Jesu siste ord på korset. Biskop Tor B Jørgensen leser egne tekster.

Om Engegårdkvartetten

Musikere: Arvid Engegård, Juliet Jopling, Alex Robson og Jan Clemens Carlsen.

Engegårdkvartetten så dagens lys under den spektakulære midnattssolen i Lofoten i 2006. Raskt ble dette kammermusikk-ensemblet ettertraktede i Norge. Kvartetten er kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret. Samtidig legger de vekt på å markere sitt skandinaviske opphav.

Kvartetten har høstet internasjonal anerkjennelse, og de har vært med på å skape gode og tette bånd med flere ledende internasjonale utøvere. Ambisjonen blir gjenspeilet i svært varierte og rikholdige konsertprogrammer.

Engegårdkvartettens debut-CD ble utgitt i 2008. For denne platen fikk Engegårdkvartetten også strålende internasjonale anmeldelser, blant annet «The playing is breathtaking» i «The Strad», og «First rate quartet playing» i «International Record Review». Deres andre utgivelse ble tildelt den meget høythengende «Supersonic Award» av musikkmagasinet «Pizzicato».

I januar 2016 ble deres seneste CD sluppet. Denne platen inneholder verk av nordiske mestre som Grieg, Sibelius og Olav Anton Thommessen: «Her har vi antakelig fått den tolkningen som Grieg-elskere har ventet på», sier den engelske nestoren Tully Potter i «International Music Web» (kilde: Engegårdkvartetten).

Om Kongsberg kirke

Kongsberg kirke er den største barokk-kirken i Norge og har et enkelt eksteriør, men et svært rikt rokokko-interiør. Lysekronene ble produsert ved Nøstetangen Glasværk i Hokksund i annen halvdel av 1700-årene og er blant de største, vakreste og rikest utformede armkroner av glass som finnes i Norden. Over lysekronene ruver det majestetiske Glogerorgelet som ble bygget av Gottfried Heinrich Gloger. (kilde: Kongsberg menighet)

Detaljer

Dato
2. april 2017
Tid
15:30
Kategorier for Arrangement
,

Region

Vestfold og Buskerud

Arrangør

Kongsberg menighet

Arena

Kongsberg kirke
Kirketorget 1
Kongsberg, 3616 Kongsberg Norge
+ Google Map