Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Haydn: Jesu syv siste ord på korset

2. april 2017 kl.19:30
Sandefjord kirke

Engegårdkvartetten fremfører Jesu syv ord på korset av Joseph Haydn. Syv satser bygget over skriftsteder i Bibelen, en sats for hvert av Jesu siste ord på korset. Biskop Tor B Jørgensen leser egne tekster.

Om Engegårdkvartetten

Musikere: Arvid Engegård, Juliet Jopling, Alex Robson og Jan Clemens Carlsen.

Engegårdkvartetten så dagens lys under den spektakulære midnattssolen i Lofoten i 2006. Raskt ble dette kammermusikk-ensemblet ettertraktede i Norge. Kvartetten er kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret. Samtidig legger de vekt på å markere sitt skandinaviske opphav.

Kvartetten har høstet internasjonal anerkjennelse, og de har vært med på å skape gode og tette bånd med flere ledende internasjonale utøvere. Ambisjonen blir gjenspeilet i svært varierte og rikholdige konsertprogrammer.

Engegårdkvartettens debut-CD ble utgitt i 2008. For denne platen fikk Engegårdkvartetten også strålende internasjonale anmeldelser, blant annet «The playing is breathtaking» i «The Strad», og «First rate quartet playing» i «International Record Review». Deres andre utgivelse ble tildelt den meget høythengende «Supersonic Award» av musikkmagasinet «Pizzicato».

I januar 2016 ble deres seneste CD sluppet. Denne platen inneholder verk av nordiske mestre som Grieg, Sibelius og Olav Anton Thommessen: «Her har vi antakelig fått den tolkningen som Grieg-elskere har ventet på», sier den engelske nestoren Tully Potter i «International Music Web» (kilde: Engegårdkvartetten).

Om Sandefjord kirke 

Den opprinnelige kirken hvor Sandefjord Kirke i dag står var en liten hvit trekirke fra 1872. Den gikk med i bybrannen i 1900 sammen med store deler av sentrum for øvrig. Etter brannen ble dagens Sandefjord Kirke bygget, den stod ferdig i 1903. Innvendig er kirken senere blitt betydelig fornyet. Altertavlen ble laget i 1963 av Dagfinn Werenskiold og består av 17 felter grovt hugget i mahogny. Den er meget stor og inneholder scener fra Jesu liv.

Detaljer

Dato
2. april 2017
Tid
19:30
Kategorier for Arrangement
,

Region

Vestfold og Buskerud

Arrangør

MISK- Musikk i Sandefjord kirke

Arena

Sandefjord kirke
Stockfleths gate 11
Sandefjord, 3210 Norge
+ Google Map