Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Guttorm Guleng: Leipziger-koralene

10. april 2017 kl.13:00
|Andre datoer (Se alle)
Fredrikstad domkirke

Guttorm Guleng spiller Leipziger-koralene av Johann Sebastian Bach på Marcussen-orgelet i Fredrikstad domkirke.

Med

Guttorm Guleng, orgel, fremfører Leipzigerkoralene av Johann Sebastian Bach i en serie på 3 konserter i den stille uke.

Om Leipziger-koralene av Johann Sebastian Bach

Leipzigkoraler (Achtzehn Choräle von verschiedener Art, BWV 651–668) er atten store koraler for orgel med to manualer og pedal som Johann Sebastian Bach samlet i sitt siste leveår med tanke på å få dem trykt.

Bach valgte ut satser fra ulike epoker av livet sitt – de fleste kan ha blitt til allerede i Weimartiden. I mange tilfelle fantes det mange eldre versjoner, for eksempel finnes begge de to siste satsene fra Orgelbüchlein; ikke sjelden avviker disse tidlige versjonene så mye fra den endelige versjonen at de har fått egne BWV-numre.

Som han hadde for vane skrev ikke Bach bare av, men benyttet anledningen til å foreta en mengde detaljforbedringer. I begynnelsen er manuskriptet i en fast og sikker håndskrift, men skriften blir mer og mer usikker og skjelvende, sannsynligvis på grunn av Bachs øyelidelse. Koral nr 1-15 ble nedtegnet av Bach. Nr 16 og 17 ble nedtegnet av Bachs elev og svigersønn Johann Christoph Altnikol. Den siste koralen er nedtegnet av en ukjent hånd, men man mener at det kan dreie seg om Bach sin datter Elisabeth Juliane Friederica. (kilde: Kirkemusikk Fredrikstad)

Detaljer

Dato
10. april 2017
Tid
13:00
Kategori for Arrangement

Region

Østfold

Arrangør

Fredrikstad domkirke

Arena

Fredrikstad domkirke
Riddervoldsgate 5
Fredrikstad, 1606 Norge
+ Google Map