Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Grønlandsutraen

22. april 2017 kl.19:30
|Andre datoer (Se alle)
Nationaltheatret

Skrevet og fremført av Fredrik Høyer. Basert på diktsamlingen Grønlandsutraen utgitt av Fanfare forlag under prosjektet Ferdigsnakka.

Om produksjonen

De har (minst) femti ord for «snø» på Grønland. I smeltegryta utenfor T-banen og Deli de Luca finnes et mylder av stemmer – et sted i lille Norge hvor du møter den store verden. Her går du rundt og er engstelig, kverner på de samme tankene. Du prøver å dra hetta over hodet og sette på en sang. Ikke tenke noe mer på det. Men det er allerede i gang.

Grønlandsutraen er skrevet av forfatteren og poeten Fredrik Høyer, som også fremfører det. Stykket er omarbeidet for scenen av Mattis Herman Nyquist, som debuterer som regissør. Monologen er basert på diktsamlingen med samme navn, utgitt som bok og LP-plate under litteraturkonseptet Ferdigsnakka.

Grønlandsutraen er temaet resirkulasjon: Hovedpersonens bekymringer og angst for verdens tilstand er noe som kommer og går, som i en loop. Det handler om hvordan vi hører og snakker om de samme tingene, om og om igjen. Er det i det hele tatt mulig å bryte ut av negative spiraler, de onde sirklene, hverdagslivets mønstre? Er det mulig å sette sammen alle de løse ordene og tankene, det fragmentariske og ødelagte, og skape ny mening i kaoset? Og hva er faktisk handling, og hva er bare prat?

Regissør: Mattis Herman Nyquist. Lysdesigner: Øyvind Wangensteen. Komponist/lyddesigner: Gaute Tønder.

12-12 Gamle Aker 2015

I 2015 deltok forfatteren Fredrik Høyer i Påske og pasjons forfatterkonsept 12-12 Gamle Aker kirke. Høyer urfremførte sin tekst To glassmalerier i Gamle Aker kirke på natt til langfredag. Her kan du se filmen med opptak fra urfremføringen: https://vimeo.com/160674581

Detaljer

Dato
22. april 2017
Tid
19:30
Kategorier for Arrangement
, ,
Website
http://www.nationaltheatret.no/Gr%C3%B8nlands%C5%ABtraen.b7C_wZbI2x.ips

Region

Oslo og Akershus

Arrangør

Nationaltheatret

Arena

Nationaltheatret
Johanne Dybwads plass 1
Oslo, 0161 Norge
+ Google Map