Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

God Alone Knows

4. april 2017 kl.12:00 - 17:00
|Andre datoer (Se alle)
Astrup Fearnley Museet

Damien Hirsts gjenskapelse av korsfestelsesscenen hvor de tre figurene er representert med tre flådde saueskrotter.

Arrangement Navigasjon

Åpningstider

Mandager stengt – tirsdager, onsdager og fredager 12-17 – torsdager 12-19 – lørdager og søndager 11-17 (http://afmuseet.no/besak-oss/apningstider-og-billettpriser/apningstider-helligdager-2017)

Om verket og kunstneren

Verket inngår i museets faste samling – The World is Made of Stories – og er del av en større serie med bibelhistoriske referanser.

Damien Hirst er en av kunstnere som har en spesiell posisjon i Astrup Fearnley Samlingen. Han ble født i Bristol, studerte ved Goldsmith’s College i London, og var en nøkkelperson i Young British Art-fenomenet på slutten av 1980-tallet. Som en kommende og betydningsfull kunstner på den britiske kunstscenen fikk han sin første internasjonale anerkjennelse på Veneziabiennalen i 1993.

Ut over rent formale forhold handler Hirsts kunst om dypt symbolske og metafysiske spørsmål. Han har lenge vært fascinert av – og forfører publikum med – sine ofte groteske refleksjoner over døden: kadaveret av en ku; sommerfugler som objekter på lerreter, medisiner i sterile skap; et mylder av fluer på billedoverflater. I alle disse arbeidene konfronteres tilskueren med det “avgjørende øyeblikket” da det er ingen vei tilbake. Men denne besettelsen blir karakteristisk nok oppveiet av en sterk lengsel etter total likevekt. I Hirsts arbeider kan man derfor kjenne igjen skjebnesvangre situasjoner som er uhyggelig fiksert og fryst i tid, som om kunstneren prøver å snu naturens ubønnhørlige syklus. Om Hirsts kunst ikke kan gi en slik frelse fra død, har den uansett vært viktig i forsonende estetikk. Når sjokkvirkningene av utstillingene har lagt seg, har det som en gang ble vurdert som grotesk eller “dårlig smak” blitt gjentolket som en ny form for skjønnhet, til og med som noe sublimt. Samlet gir installasjonene, skulpturene og maleriene som er presentert i denne utstillingen en viktig, om enn fragmentert, oversikt over Hirsts formalistiske og tematiske tenkning gjennom de siste to tiårene.

Her link til foto av noen av kunstnerens verk, herunder God Alone Knows og The Martyrdom of Saint Peter; http://afmuseet.no/samlingen/utvalgte-kunstnere/h/damien-hirst

Forfatterkonseptet 7 – 7

Geir Gulliksen deltok i 2014 i forfatterkonseptet 7 – 7 hvor han opplevet R.B. Kitajs maleri Self-Portrait as a Woman på Astrup Fearnley Museet. Her link til tekstheftet 7 – 7 hvor Gulliksens tekst En gutt og et tre inngår: http://tinyurl.com/ofsoaod

Detaljer

Dato
4. april 2017
Tid
12:00 - 17:00
Kategorier for Arrangement
,
Website
http://afmuseet.no/utstillinger/2015/the-world-is-made-of-stories

Region

Oslo og Akershus

Arrangør

Astrup Fearnley Museet

Arena

Astrup Fearnley Museet
Strandpromenaden 2
Oslo, 0252 Norge
+ Google Map