Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Filmvisning: Retrett (Itonje S Guttormsen), Verden venter (Mariken Halle)

30. april 2017 kl.17:30
Kunstnernes Hus Kino

Kunsternes Hus Kino viser Retrett (2016, 30 min) av Itonje Søimer Guttormsen og Verden venter (2014, 1t 52 min) av Mariken Halle.

Billetter

kr 100; http://www.linticket.no/page/no/event/67/96

Kunstnernes Hus – Facebook om arrangementet: https://www.facebook.com/events/123138068234365/

Kunsternes hus sin nettside: http://www.kunstnerneshus.no/dobbelvisning-og-regissorbesok-itonje-soimer-guttormsen-og-mariken-halle/

Filmskaper møter filmskaper

Før filmvisningene vil det – kl 1500 – være en samtale med filmskaperne hvor de snakker om produksjonene av filmene og hvordan de jobber som uavhengige regissører.

Om filmen: Retrett

Gritt arbeider med å sette sine teorier ut i praksis som nyankommen bevegelseskunstner til landet for de selverklærte vinnerne av verdenslotteriet. Vi følger henne i hennes nye hverdag og gjennom en fabulerende stemme finner vi et menneske med et stort gap mellom sin indre og ytre verden.

Retrett følger den omflakkende Gritt (35) i vårt samtidige Oslo, og omhandler det som ikke går så bra under overflaten.

tonje Søimer Guttormsen (f. 1979) er utdannet filmregissør fra Den norske filmskolen og studerer nå på Akademin Valand ved Universitetet i Göteborg. Hun er produsent i eget selskap Andropia og kunstnerisk leder for filmfestivalen Byfilmmer. Søimer Guttormsen debuterte på Kortfilmfestivalen i 2005 med filmen Irma ut i verden.

Director: Itonje Søimer Guttormsen
Script: Itonje Søimer Guttormsen
Photo: Patrik Säfström
Editing: Itonje Søimer Guttormsen
Music: Erik Ljunggren
Sound: Erik Ljunggren
With: Birgitte Larsen, Hanne Skille Reitan, Marte Wexelsen Goksøyr, Marianne Stormoen, Andrea Bræin-Hovig, Mattis Hermann Nyqvist
Producer: Itonje Søimer Guttormsen

Filmfestivaler

Vinner av kritikerprisen under kortfilmfestivalen i Grimstad 2016

International Filmfestival Rotterdam 2016 – Official selection VOICES section

Internasjonal Filmfestival i Gøteborg 2016 – Selected Nordic Favorites program

Om filmen: Verden Venter

Tre svenske servitører guider deg inn i en verden av mennesker som ikke vet hvor de er på vei.

På en restaurant i Oslo en sommer arbeider tre svenske servitører. De snakker høflig med kundene. De skal tjene penger for å starte opp sitt eget teater. Så glir vi over på andre mennesker. En kvinne kollapser i sin egen babyshower. En fraværende far dukker opp med større og større presanger og sier merkelige ting. Mange krangler om penger mens de spiser på restaurant. Det fins noe desperat i luften. Det sies at byggningen holder på å synke. Og ut av dette kan noe nytt begynne.

I VERDEN VENTER snakker mange på en gang. Situasjoner skjer pararelt i forgrunnen og bakgrunnen. Den er klippet slik at du selv kan velge hva du vil ta til deg. Som et musikkstykke kan du bruke den til det du trenger. Menneskene i den fins der for deg. Den er interessant å oppleve flere ganger, da åpenbarer det seg nye detaljer.

Den kan være fin å oppleve alene.

Sagt om Verden venter

Det er som å tilbringe flere minutter i det korte, uendelig usikre øyeblikket mellom da punchlinen i en vits faller og tidspunktet der man forstår hvorfor vitsen er morsom. Det er en ytterst fascinerende opplevelse, fundert på en emosjonell kompleksitet de færreste filmregissører tar mål av seg å mane frem. (Aksel Kielland, Montages)
Ikke siden Erik Løchens filmer har noen filmskaper laget mer interessante filmatiske motforestillinger her til lands. I kortfilmene Trygve med hjertet i postkassa og No Sex Just Understand og langfilmene Kanskje i morgen og Verden venter toner en egenartet stemme, som troverdig og modig søker en positiv definisjon av alternativ film. (Jon Inge Faldalen, Rushprint)
VERDEN VENTER er produsert av Vapen och Dramatik som består av filmskaper Mariken Halle, filmskaper Clara Bodén og formgiver og kunstner Ronja Svenning Berge.

Detaljer

Dato
30. april 2017
Tid
17:30
Kategori for Arrangement
Website
http://www.kunstnerneshus.no/kategori/program-kunstnernes-hus-kino-2/program-kunstnernes-hus-kino/

Region

Oslo og Akershus

Arrangør

Kunstnernes Hus Kino

Arena

Kunstnernes Hus Kino
Wergelandsveien 17
Oslo, 0167 Norge
+ Google Map