Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Det er Ales

5. april 2017 kl.20:30
|Andre datoer (Se alle)
Det Norske Teatret

Jon Fosses meisterverk dramatisert for scenen. Regissør og visuelt konsept: Gianluca Iumiento.

Skuespillere

Gianluca Iumiento, Maria Sand, Elisabeth Sand og Oddgeir Thune

Jon Fosses meisterverk dramatisert for scenen

Det er Ales skildrar fleire generasjonar i ei slekt ved fjorden. Signe har mista mannen sin. Asle kom aldri tilbake etter ein sein kveld i robåt på fjorden i 1979. 23 år seinare står Signe og ser ut over fjorden, frå huset dei budde saman i, og som har tilhøyrt Asles familie i generasjonar.

Det er Ales stiller dei store spørsmåla om kva som gjer livet mogleg å leve, og korleis vi menneske bearbeidar traume på tvers av og uavhengig av tid.

Jon Fosse

Jon Fosse er Noregs fremste dramatikar i sin generasjon, men helt frå debuten i 1983 har han også skrive særprega og sterke romanar. Dramatikk, romanar og lyrikk han har skrive er omsett til om lag førti språk. Han er oppført over store delar av verda, har vunne Den Internasjonale Ibsenprisen, Nordisk Råds Litteraturpris og blir ofte nemnt som Nobelpriskandidat. I vår set vi også opp Edda i ein versjon av Fosse på Hovudscenen.

Framsyninga hadde premiere i Viterbo, Italia i 2016.

7 – 7

7 forfattere skriver hvert år 7 skjønnlitterære tekster etter å ha opplevet kunstproduksjoner i Påske og pasjon. Ida Hegazi Høyer opplevet i 2013 Bibelen på Det Norske Teatret. Hun skrev deretter Ord under ord over scene. Her link til tekstheftet 7 – 7 hvor teksten inngår: http://tinyurl.com/lqyzt2l

Detaljer

Dato
5. april 2017
Tid
20:30
Kategori for Arrangement
Website
http://www.detnorsketeatret.no/framsyningar/det-er-ales/

Region

Oslo og Akershus

Arrangør

Det norske teatret

Arena

Det Norske Teatret
Kristian IVs g. 8
Oslo, 0164 Norge
+ Google Map