Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Bluesasylets påskeutgave

8. april 2017 kl.18:05
NRK – P2

Bluesasylets påskeutgave med Knut Reiersrud har i år Erik Hillestad som gjest.

Knut Reiersrud og Erik Hillestad tar lytterne med på en vandring gjennom påskeuka fra Palmesøndag til 1.påskedag, ledsaget av amerikanske spirituals og gospel-låter som er skrevet om påskedramaet.

Programmet – som sendes på NRK P2 første gang lørdag 8.april kl 18.05 – går i reprise flere ganger gjennom påskeuka.

Om Reiersrud & Hillestad

Knut Reiersrud og Erik Hillestad trenger ingen bred presentasjon. De har samarbeidet nært gjennom flere tiår og da med utgangspunkt i en etter hvert lang rekke av plateproduksjoner på Kirkelig kulturverksted.

Det samarbeidet har ført dem til de fleste av klodens kontinenter. I USA har de blant annet samarbeidet med Mighty Sam McClain hvor platen Tears of the world er et eksempel:

Knut Reiersrud har nok en gang laget plate i samarbeid med den afroamerikanske souljuvelen Mighty Sam McClain. Dette er et soulalbum som til de grader går inn til kjernen av budskapet; rist av deg alle bekymringer med et enormt drivende band, og la sangeren kanalisere dine små og store sorger – ut av kroppen og til dit de hører hjemme, -til vårt menneskelige fellesskap!

Etter at Solomon Burke, Bobby Bland og Percy Slegde er borte, tør vi påståat Mighty Sam McClain opp til vår tid har vært helt enestående innen dagens deep soul. Og med Reiersruds rimelig potente band: David Wallumrød keys, Nikolai Hængsle Eilertsen bass, Bjørn Holm gitar, Andreas Bye trommer og saksofonisten Håkon Kornstad, kan det vel i grunnen ikke gå så galt. Det gjør det da heller ikke. ”Tears of the World” har blitt et særdeles hørverdig, innholdsmettet og givende album. (kilde: KKV; http://kkv.no/musikk/utgivelser/2010-2016/2015/tears-of-the-world1/)

Detaljer

Dato
8. april 2017
Tid
18:05
Kategori for Arrangement

Region

Oslo og Akershus

Arrangør

NRK - P2

Arena

NRK – P2