Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Bjarne Sløgedals motetter og folketoner

2. april 2017 kl.19:30
Kristiansand domkirke

 Konsert med Bjarne Sløgedals motetter og folketoner hvor påsken er i fokus.

Konsert med Bjarne Sløgedals motetter og folketoner hvor påsken er i fokus. Konserten arrangeres i anledning av at Bjarne Sløgedal – som ble født i 1927 – ville fylt 90 år i år.

Kristiansand Domkor under ledelse av dirigent Andrew Wilder, ved orglet: Gillian Wilder og Elsebeth Lütcherath.

Bjarne Sløgedal var organist, dirigent og komponist. Han fikk sin utdanning ved Musikkonservatoriet i Oslo, hvor han fra 1945 studerte med Arild Sandvold, Øivin Fjeldstad og Bjarne Brustad. Etter eksamen i 1950 studerte han videre et år ved Juilliard School of Music i New York.

Fra 1951 til 1996, i 45 år var han domorganist i Kristiansand domkirke, hvor han også dirigerte Kristiansand Domkirkes Motettkor. Sløgedal grunnla også De Internasjonale Kirkefestspill i Kristiansand i 1971.

Sløgedal har også vært en aktiv komponist for kor og orgel, og har fått tildelt Ridderkorset av første klasse av St. Olavs Orden.

Om Kristiansand domkirke

Kristiansand Domkirke ligger sentralt på torvet i byen og er det mest iøyenfallende og sentrale byggverket i Kvadraturen.  Den ble bygget i 1883-84 i tegl og tre i nygotisk stil, og ble vigslet 18 mars 1885. Dette er den tredje domkirken i byen og den fjerde kirken som står på dette stedet på Torvet i Kristiansand.

Kirken er en av de største i landet med sine nå 1000 godkjente plasser. Den er 70 meter høy, 60 meter lang og 38,7 meter bred.

Altertavlen
Det store, vakre og i øynefallende alterbildet er malt av den kjente kunstneren Eilif Pettersen i 1886, og fremstiller den oppstandnes møte med de to disiplene i Emmaus. «Mens han han satt til bords med dem, tok han brødet, ba takkebønnen, brøt det og gav dem. Da ble deres øyne åpnet, så de kjente ham.»

Eilif Peterssen er kjent for portretter av bl.a. Henrik Ibsen og Arne Garborg, illustrasjoner til Snorres kongesagaer og Asbjørnsen og Moes eventyr, og historiemalerier som ”Christian II underteg­ner dødsdommen over Torben Oxe.”

Orgel i domkirken
Det gamle Paul Ott orglet i domkirken ble erstattet av et midlertidig elektronisk orgel i påvente av et nytt 67-stemmers orgel. Det nye orgelet stod klart til bruk i 2013.

Detaljer

Dato
2. april 2017
Tid
19:30
Kategori for Arrangement

Region

Agder og Telemark

Arrangør

Kristiansand domkirke

Arena

Kristiansand domkirke
Gyldenløves gate 9
Kristiansand, 4611 Norge
+ Google Map